Hammaslääkäri Tampereella

Ajankohtaista

Implanttihoito

Implanttihoito

Hammasimplantti voi olla hyvä vaihtoehto yhden tai useamman menetetyn hampaan korvaamiseen. Implantti on luotettava hoitomuoto ja antaa hyvän ja pitkäaikaisen lopputuloksen. 

Luonnollinen hammas koostuu hammasjuuresta, joka on tukevasti kiinni hammasluussa, sekä näkyvillä olevasta yläosasta, jota kutsutaan kruunuksi. Hammasimplantti on keinotekoinen hammasjuuri, titaaniruuvi, joka ruuvataan hammasluuhun kiinni. Ruuvin yläosaan kiinnitetään luonnollisen hampaan näköinen kruunu. 

Käytämme korkealaatuisia Straumannin hammasimplantteja, joille valmistaja antaa kattavan takuun. Straumann on ympäri maailman tunnettu yritys, joka edustaa sveitsiläistä huippulaatua ja täsmällisyyttä, ja priorisoi potilaiden terveyttä ja tuotteiden pitkäikäisyyttä. Implantit ovat yhtä tukevia kuin luonnolliset hampaasi, ja parantavat itseluottamusta ja antavat rohkeutta hymyillä. Hyvin hoidettuna implantti voi kestää läpi loppuelämän. 

Laadukkaan ja luotettavan implanttihoitosi takana on joukko hammashoidon ammattilaisiamme: hammaslääkäri/erikoihammaslääkäri, suu- ja leukakirurgi, hammasteknikko sekä hammashoitajat. Sulavalla yhteistyöllä hoidamme hymysi kuntoon tarpeesi huomioiden!

Hoidon kulku

1. Kliininen arvio ja suunnittelu

Suunnitteluajalla hammaslääkäri tekee perusteellisen kliinisen arvion. Hammasimplantin sopivuuden määrittämiseksi täytyy ensin varmistaa, että leukaluusi laatu ja määrä on riittävä. Tämä tehdään röntgenkuvien ja mahdollisten 3D-kuvien avulla. Jos luuta ei ole tarpeeksi, sitä voidaan kasvattaa lisää keinoluuta käyttäen. Käynnin jälkeen hammaslääkäri tekee huolellisen ja yksilöllisen hoitosuunnitelman ja kustannusarvion.  Hoidon alkamista varten suun täytyy olla terve.

2. Hampaan poistaminen (tarvittaessa) 

Poistettava hammas poistetaan paikallispuudutuksessa kirurgin tai hammaslääkärin toimesta. Poiston yhteydessä voi olla tarpeen lisätä keinoluuta poistetun hampaan kohdalle. Hampaanpoiston jälkeen on suun saatava toipua, toipumisaika on yksilöllistä, keskimäärin noin 3 kuukautta.

3. Implantin asennus

Sopivan toipumisajan jälkeen on aika asentaa implantti. Toimenpide tehdään Tullinsuun vastaanottomme leikkaussalissa suukirurgimme Anttiveikko Koivumäen toimesta. Suukirurgi ruuvaa hammasimplantin leukaluuhun. Ruuvin annetaan kunnolla luutua leukaluuhun ja kudoksen parantua, yleensä luutumiseen menee noin 3 kuukautta.  

4. Jäljennöksen ottaminen ja proteettisen työn valmistaminen

Riittävän paranemisajan jälkeen alkaa proteettisen työn valmistaminen. Hammaslääkäri ottaa suusta jäljennöksen, jotta hammasteknikkomme omassa laboratoriossamme voivat valmistaa yksilöllisen kruunun. Kruunu tulee olemaan väriltään, kooltaan ja muodoltaan poistetun hampaan näköinen ja sulautuu muiden hampaiden väliin huomaamattomasti. Näin hammasimplantti ei erotu muista hampaista ja antaa luonnollisen näköisen lopputuloksen. 

5. Implanttikruunun sovitus

Lopulta on aika kiinnittää kruunu implanttiin ja viimeistellä se purentaan sopivaksi hammaslääkärin toimesta. Lopputuloksena saat luonnollisen näköisen hampaan, jota ei ulkopuolisin silmin huomaa!

Jatkohoito

Hammasimplantista huolehtiminen on yhtä lailla tärkeää kuin luonnollisten hampaidenkin hoitaminen. Vaikka implanttiin ei voi ilmestyä reikiä, on ientulehduksen mahdollisuus olemassa. Tämän vuoksi suosittelemme päivittäistä säännöllistä hampaiden puhdistamista sekä käymään vuosittaisissa tarkastuksissa, jotta hammasimplantti ja suunterveys pysyy hyvänä ja mahdolliset muutokset huomataan ajoissa. 

Kiinnostuitko hammasimplantin mahdollisuudesta? Ole meihin yhteydessä soittamalla ajanvarausnumeroomme 03 3124 6600, niin varaamme sinulle sopivan ajan.

Lämpimästi tervetuloa!