Hammaslääkäri Tampereella

Ajankohtaista

Kauniin hymyn saa aikuisenakin

Kauniin hymyn saa aikuisenakin


Hampaiden oikomishoito ei suinkaan ole vain lapsuuden tai nuoruusvuosien asia, sillä purenta ja hammasrivi voidaan hoitaa kuntoon myös myöhemmin. Toisin kuin usein luullaan, hymyyn ja purentaan olennaisesti vaikuttava hampaiden oikomishoito voidaan aloittaa missä iässä tahansa.

– Koskaan ei ole liian myöhäistä saada tasaiset ja kauniit hampaat sekä hyvä purenta, muistuttaa oikomishoidon erikoishammaslääkäri Mikko Piippo. Ulkonäöllisesti kauniin hammasrivin lisäksi oikomishoidolla pystytään hoitamaan myös purentaongelmia. Virhepurenta voi aiheuttaa lihasjännitystä ja hampaiden liiallista kulumista. Oikomishoito voi tuoda ratkaisun myös pitkittyneisiin päänsärkyihin ja hartiaseudun kiputiloihin.

– Tasapainoinen purenta on aina myös esteettisesti kaunis, Mikko Piippo kiteyttää. Tampereella toimiva ja koko Pirkanmaata hammashoidossa palveleva Hammaslääkärikeskus Tullinsuu on tehnyt oikomishoitoon pääsyn todella helpoksi. Oikomishoidon mahdollisuuksista ja vaihtoehdoista voi keskustella asiantuntijan kanssa varaamalla ajan maksuttomaan konsultaatioon. Hoidon kesto vaihtelee, koska jokaisella ihmisellä on erilaiset hampaat ja erilainen purenta. Ongelmat voivat olla monenlaisia, ja siksi oikomishoitoon liittyy aina yksilöllinen hoitosuunnitelma.

– Maksuttomalla käynnillä saa tietoa hoidon kestosta ja kustannuksista. Oikomiskojeet ovat näkymättömiäkin. Erilaiset tekniikat vaativat erityyppisiä oikomislaitteita. Perinteisesti oikomishoito toteutetaan tekemällä kojeistus hampaiden ulkopinnalle liimattavien kiinnikkeiden varaan. Nykyaikainen oikomishoito ei kuitenkaan aina tarkoita näkyviä oikomiskojeita.

– Materiaalina käytetään usein läpinäkyviä, huomaamattomia ja lähes hampaan värisiä materiaaleja, Mikko Piippo esittelee. Hampaita voidaan oikoa läpinäkyvillä ja irrotettavilla oikomiseen tarkoitetuilla kalvoilla, joiden avulla hampaita siirretään asteittain. Uusi yksilöllisesti valmistettu kalvo otetaan käyttöön yhden tai kahden viikon välein.

Nämä läpinäkyvät oikomiskalvot ovat lähes huomaamattomat hampaan pinnalla. Niin kutsutussa linguaalitekniikassa eli kielen puoleisessa oikomistekniikassa oikomiskojeet kiinnitetään hampaiden sisäpinnoille. Tämä tekniikka on kiinteäkojehoidon vaihtoehto niille, jotka haluavat aloittaa oikomishoidon, mutta eivät halua kojeiden näkyvän lainkaan. Linguaalitekniikan erikoisosaaminen on toistaiseksi vain muutamien käsissä Suomessa. Yksi heistä on oikomishoidon erikoishammaslääkäri Mikko Piippo.

– Hoidossa käytettävien huomaamattomien, hampaan väristen tai läpinäkyvien keraamisten kiinnikkeiden ansiosta oikomiskojeita ei juurikaan huomaa. Oikomishoidon tekniikoiden kulloinenkin sopivuus selviää konsultaatiokäynnillä. Oikomishoidolla tavoitellaan loppuelämän ajaksi pysyvää hoitotulosta, jonka pysyvyydestä pidetään erityistä huolta, Mikko Piippo korostaa.

Varaa maksuton oikomishoidon keskusteluaika numerosta 03 3124 6600.

Lue lisää oikomishoidosta