Säännöllinen hampaiden ja suun tarkastus on tärkeää mahdollisten ongelmien ennaltaehkäisemiseksi ja korjaamiseksi. Kotihoito ja säännölliset hammaslääkärin tarkastukset luovat pohjan suun ja hampaiden terveydelle. Hampaat on hyvä tarkastuttaa kerran vuodessa, sillä ne voivat reikiintyä myös täysin oireettomasti.

Hammaslääkäriasemamme tarjoavat yleishammashoidon kattavat palvelut, joihin kuuluvat mm. perustarkastukset, paikkaukset, juurihoidot, iensairauksien tutkimukset sekä hammasproteesit.

Kutsumme potilaat säännöllisesti vuositarkastuksiin ja perushammaslääkärisi on aina sama, tuttu henkilö. Tuttu hammaslääkäri tuntee tilanteesi ja toimii koordinaattorina, joka ohjaa ja valvoo kokonaishoitotilannettasi. Tarkastuskäynnillä hammaslääkäri tutkii hampaiden lisäksi suun limakalvot, hampaiden yleisen toimivuuden ja mahdolliset ienongelmat. Tarvittaessa ohjaamme sinut eteenpäin erikoishammaslääkäreille, jotka vastaavat vaativammista toimenpiteistä ja hoidoista.

Hampaat on hyvä puhdistuttaa perusteellisesti suuhygienistin vastaanotolla säännöllisin väliajoin. Suuhygienistit ovat erikoistuneita hampaiden puhdistukseen ja ennalta ehkäisevään hoitoon ja he huolehtivat muun muassa hammaskiven poistosta, ientulehdusten hoidosta ja hampaiden valkaisusta. Hammaslääkärin lähetteellä Kela korvaa osan suuhygienistikäynnin kustannuksista.

Hampaiden tarkastus

Säännöllinen hampaiden ja suun tarkastus ehkäisee ennalta monet hammasongelmat. Mitä aikaisemmin ongelmat havaitaan, sitä helpompaa ja edullisempaa niiden hoito myös on.

Tarkastuskäynnillä hammaslääkäri tutkii hampaiden lisäksi suun limakalvot, hampaiden yleisen toimivuuden ja mahdolliset ienongelmat. Tarvittaessa ohjaamme sinut eteenpäin erikoishammaslääkärille. Hammaslääkärin tekemää kliinistä tutkimusta täydennetään tarvittaessa röntgenkuvilla. Röntgenkuvilla varmistetaan ettei hampaista löydy piileviä ongelmia, esimerkiksi hammasjuuren oireettomia tulehduksia.

Hammaslääkärin tekemän tutkimuksen pohjalta teemme tilannettasi ja tarpeitasi vastaavan yksilöllisen hoitosuunnitelman ja annamme arvion hoidon kustannuksista.

1.1.2015 lähtien Kela korvaa hampaiden perustutkimuksen vain kerran kahdessa vuodessa aiemmasta jokavuotisesta korvauskäytännöstä poiketen. Jos potilaan terveydentila kuitenkin edellyttää hampaiden tarkistuttamista vuosittain, voi Kela korvata käynnin vuosittainkin.

Hampaiden paikkaus

Yleinen syy hampaiden paikkaamiseen on pitkälle edennyt kariesvaurio. Reikiintynyt hammaskudos pitää tällöin poistaa ja korvata täyteaineella eli paikalla. Hampaita joudutaan paikkaamaan yhä enemmän myös vanhojen paikkojen lohkeamisen, hampaiden kulumisen ja kiilteen heikentymisen takia.

Hampaan paikkaus voidaan tehdä kivuttomasti puudutusta käyttäen. Paikkaushoitoon on erilaisia vaihtoehtoja kuten yhdistelmämuovipaikkaus, keraaminen- eli posliinipaikkaus sekä Cerec-paikkaus. Sopiva paikkausmateriaali valitaan aina tilanteen mukaan ja siihen vaikuttavat hampaan väri, paikkamateriaalien purentarasituksen kesto, hinta ja niiden käsittelyn vaatima aika.

Pystymme valmistamaan keraamiset paikat ja kruunut saman hoitokäynnin aikana käyttämällä CEREC-tekniikkaa. CEREC on pitkälle tietokoneohjattu 3D-järjestelmä (CAD/CAM-tekniikka), jolla hammaslääkäri saa nopeasti korjattua hampaat luonnollisen näköisiksi. Järjestelmän avulla korjattava kohta skannataan suoraan potilaan suusta ja hammaslääkäri muotoilee tietokoneen ruudulle kolmiulotteisena piirtyvän paikan. Cerec-tekniikalla saadaan perinteisiä paikkamateriaaleja kestävämpi ja esteettisempi lopputulos.

CEREC-tekniikka

CEREC-tekniikalla saat hymysi kuntoon nopeasti ja kestämään aikaa. CEREC on ihanteellinen niille, jotka haluavat säilyttää alkuperäisen värin hampaissa, vaihtoehtona amalgaamille ja kullalle. CERECillä korjaus tehdään yhdellä käynnillä ilman jäljennöstä, väliaikaista paikkaa tai pitkää odotusaikaa.

CERECillä saat vioittuneeseen hampaaseen uuden, täysin omaasi vastaavan keraamisen paikan tai pinnan nopeasti yhdellä vastaanottokäynnillä. Keraamisesta paikasta ei irtoa mitään aineita eikä sille voi allergisoitua.

Sinulle, joka vaadit parasta!

  • CEREC on biologinen ja erittäin kestävä keraaminen materiaali
  • esteettinen – säilyttää hampaat luonnollisen näköisenä
  • nopea ja helppo – vain yksi hoitokäyntikerta riittää!
  • keraaminen täyte näyttää ja tuntuu samalta kuin oma hampaasi

Täytteet: Vanha paikka ja vaurioitunut osa hammasta poistetaan. Yksilöllisesti valmistettu paikka sopii tarkasti paikalleen.

Kruunut: Perinteisen kruunun valmistus vaatii usein 2 käyntiä saman päivän aikana. CEREC:llä koko toimenpide on useimmiten mahdollista hoitaa saman päivän aikana. Ei jäljennöksiä, ei väliaikaisia kruunuja.

Laminaatit: Hampaiden virheasentoja ja värjäytymiä voidaan korjata laminaateilla. Hampaan pinta hiotaan ja ohut posliinikerros kiinnitetään hampaaseen. Erinomainen pysyvyys, erinomainen istuvuus.