Usein kysytyt kysymykset
Ohessa yleisimpiä kysymyksiä, joita asiakkaat meille esittävät. Vastaamme mielellämme, kysykää lisää!
Sattuuko hampaan poisto?
Ennen hampaan poistoa poistoalue puudutetaan eli hampaan poisto on kivuton toimenpide.
Tehdäänkö teillä purentakiskoja?
Kyllä tehdään. Purentakiskoja tekevät Tullinsuussa ja Uusisuussa kaikki hammaslääkärit.
Mitä erikoishammaslääkärin hoito maksaa?
Koska jokainen potilas on yksilöllinen, yksiselitteistä hinnastoa erikoishammaslääkärien hoidoista on mahdoton laatia. Parhaan arvion hoidon hinnasta saat varaamalla konsultaatiokäyntiajan erikoishammaslääkäriltä, jonka erikoisalaan hoitosi kuuluu. Tarjoamme klinikoillamme Tampereella monipuolisesti eri hammashoitoalojen erikoisosaamista.
Konsultaatiokäynnin hinta on noin 150 euroa. Käynnillä saat yksilöllisen kustannusarvion hoidostasi.
Ajan erikoishammaslääkärin vastaanotolle voit varata arkisin numerosta 03 3124 660. Tervetuloa!
Voiko hampaita oikoa aikuisena?
Kyllä voi. Oikomisen aloittamiselle ei ole yläikärajaa. Kannattaa tulla keskustelemaan oikomishoidon mahdollisuuksista oikomishoidon erikoishammaslääkärin kanssa.
Mitä teen, kun pelkään hammaslääkäriin tuloa?
Hammashoitopelko on erittäin yleistä ja sitä esiintyy sekä lapsilla että aikuisilla –sekä miehillä että naisilla. Hammashoitopelko aiheuttaa monelle ahdistusta ja häpeää varsinaisen kipupelon lisäksi. Tullinsuussa ja Uusisuussa on panostettu hoitopelosta kärsivien potilaiden hoitoon. Pelkopotilaille on tarjolla tehokkaita kivunlievitysmenetelmiä ja nukutushammashoitomahdollisuus. Ensimmäisellä käynnillä yleensä kartoitetaan suun tilannetta tai vain keskustellaan siitä, miten hoitoa lähdettäisiin toteuttamaan. Ennen hoitokäynnille tuloa voit täyttää hoitopelkokyselyn, jonka saat ladattua näiltä sivuilta. Tuo kysely täytettynä mukanasi vastaanotolle. Ajanvarauksemme neuvoo sinua asiassa tarkemmin. Soita rohkeasti puh. 03-3124 6600!
Tehdäänkö teillä hammashoitoa nukutuksessa?
Kyllä tehdään. Voit varata ajan yleishammaslääkärille, joka neuvoo sinua asiassa eteenpäin.
Paljonko hammasimplantti maksaa?
Hammasimplantin hinta vaihtelee yksilöllisesti, koska implantin asennuksen yhteydessä tehtävä suu- ja leukakirurgia voi vaatia laajoja toimenpiteitä ja materiaaleja. Hinnan saat hoitavalta hammaslääkäriltä. Kannattaa varata aika konsultaatioon!
Onko teillä iltavastaanottoaikoja?
Kyllä on. Soittamalla ajanvaraukseemme saat tarkemmin tietoa iltavastaanottoajoista, puh. 03-3124 6600.
Kuinka pian teille pääsee hoitoon?
Hoitoon voit päästä vaikka tänään. Kannattaa soittaa ajanvaraukseemme 03-3124 6600 tai varata aika nettisivuiltamme.
Voinko tulla hammaslääkäriin sairaana?
Korona-aikana on ehdottoman tärkeää, ettei flunssaoireisena tulla hammaslääkäriin.
Jos sinulla on suun alueen aktiivinen herpesrakkula, ei hoitoon tuloa myöskään suositella. Uuden hoitoajan voit varata sitten, kun herpes on kuivunut ei-aktiiviseksi.
Jos sinulla on tiedossasi jokin muu sairaus, jonka olemassa olo saattaa vaikuttaa hammashoitoon, voit olla yhteydessä ajanvaraukseemme, joka neuvoo tarvittaessa. Puh. 03-3124 6600.
Saako teillä röntgenkuvauksen?
Röntgenkuvan ottaminen vaatii aina hammaslääkärin lähetteen. Kuvantaminen onnistuu vastaanottokäynnin yhteydessä. Vastaanotoillamme otetaan hammasvälikuvia, kuvia yksittäisistä hampaista, koko hampaiston kuvia, lateraalikallokuvia ja KKTT- eli nk. 3D-kuvia.
Voinko tulla hammaslääkäriin, kun olen raskaana?
Raskaus ei ole esteenä hammashoidolle. Joitakin rajoituksia raskaus kuitenkin asettaa. Röntgenkuvia ei mielellään oteta, jos olet raskaana. Joillekin puudutteen käyttö voi aiheuttaa supistuksia. Kannattaa varmistaa ajanvarauksen yhteydessä, onko hammashoidon toteuttamiselle esteitä.
Viisaudenhampaan poiston jälkeen särkee ja on turvotusta, mitä teen?
On luonnollista, että hampaan poiston jälkeen poski / posket saattavat olla turvoksissa, iholle saattaa ilmaantua mustelmia ja kipua esiintyä useita päiviä poistotoimenpiteen jälkeen. Jos kipu ei ole hallittavissa kipulääkkeillä, kannattaa olla yhteydessä poiston tehneeseen hammaslääkäriin, joka voi tarkistaa poiston jälkeisen tilanteen. Jos asia askarruttaa, otathan yhteyttä ajanvaraukseemme, puh. 03-3124 6600.
Voinko varata erikoishammaslääkäriltä keskusteluajan ja mitä se maksaa?
Kyllä voit varata ajan vain keskusteluakin varten erikoishammaslääkärin vastaanotolta. Keskusteluajan hinta on n. 80-100 e, käynnillä saat tietoa vaivastasi sekä alustavan hoitosuunnitelman.
Voinko ottaa mukaani saattajan hoitotilanteeseen?
Korona-aikana pyrimme pitämään kontaktien määrän vastaanotolla minimissä. Jos voit tulla vastaanotolle ilman saattajaa, suosittelemme sitä lämpimästi toistaiseksi. Mikäli ehdottomasti tarvitset saattajan, tämä on kyllä järjesteltävissä.
Miten teillä on huomioitu liikuntarajoitteisten potilaiden hammashoito?
Tullinsuuhun pääsee kätevästi suoraan tilavalla hissillä, jonne mahtuvat rollaattorit ja pyörätuolit. Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa tarvittaessa hoitotuoliin siirtymisessä. Saattaja on tervetullut hoitohuoneeseen saakka.
Minua pelottaa hammaslääkärissä, saako teillä hoitoa esilääkkeessä?
Hammashoitopelko on erittäin yleistä. Hoidamme hampaitasi mahdollisimman kivuttomasti ja sinulla on valittavana erilaisia kivunlievitysmenetelmiä puudutteesta esilääkehoitoon tai nukutuksessa tapahtuvaan hoitoon. Voit varata suunnittelu- ja keskustelukäynnin hammaslääkäriltä 03-3124 6600 tai www.tullinsuu.fi.
Uskallanko matkustaa lentokoneella hampaan poiston jälkeen?
Joskus ilmanpaineen vaihtelu lentokoneen nousu- ja laskutilanteessa saattaa aiheuttaa kivun tai paineen tunnetta vasta poistetun hampaan poistokuoppaan. Asiasta kannattaa keskustella hammaslääkärisi kanssa, jos olet lähdössä matkalle heti poistotoimenpiteen jälkeen.
Voiko hammaslääkäri auttaa kuorsausongelmassa?
Hammaslaboratoriossamme tehdään kuorsauksen estoon tarkoitettuja kiskoja. Purentafysiologi tai oikomishoidon erikoishammaslääkäri osaa parhaiten arvioida, millainen kisko auttaa kuorsaukseesi.
Saako teiltä yksilöllisiä urheilijan hammassuojia?
Kyllä saa. Yksilölliset hammassuojat pysyvät tiukasti suussa urheilusuorituksen aikana. Niihin saa myös halutessaan yksilöintitunnuksia kuten nimen tai kuvan oman valinnan mukaan ja hammassuojia on tarjolla monen värisinä.
Saanko puudutuksen jos koen sen tarpeelliseksi?
Kannattaa pyytää hammaslääkäriltä aina puudutetta, jos siltä tuntuu.
Voiko hampaitani oikoa, olen iältäni jo yli 60-vuotias?
Oikomishoidon toteuttamiselle ei ole yläikärajaa. Elämänlaatu voi jollakin oleellisesti parantua, kun hampaat saadaan oiottua. Varaa rohkeasti aika oikomishoidon erikoishammaslääkärin konsultaatioon.
Tehdäänkö teillä hampaiden oikomishoitoa nk. näkymättömillä kojeilla?
Kyllä tehdään. Kysy lisää ajanvarausnumerostamme 03-3124 6600.
Lapseni satutti leikkiessään hampaansa, miten pian hänet pitäisi tuoda hammaslääkäriin?
Jos tapaturma aiheuttaa kipua, hampaat heiluvat tai huulesta tulee verta, kannattaa lapsi tuoda hammaslääkäriin jo tapaturmapäivänä. Hampaat olisi hyvä varmuuden vuoksi kuvauttaa viimeistään viikon sisällä tapahtuneesta. Joskus tapaturmista johtuvat hammasvaivat ilmaantuvat vasta pitkän ajan kuluttua. Jos lähtötilanteesta on olemassa kuva, kun vaivaa aletaan hoitaa, helpottaa se hoitoa merkittävästi.