Botuliinitoksiinista apua narskutteluun ja puremalihaskipuihin?

Puremalihasten kiputilat ovat melko yleisiä. Pitkittyessään kipu kroonistuu ja muodostuu arkea häiritseväksi ongelmaksi.

Puremalihasperäisiin ongelmiin käytetään hoitokeinoina purentakiskoa, lääkehoitokokeiluja, fysioterapiaa ja akupunktiota. Joskus turvaudutaan myös pehmytkudosten laserhoitoon, mutta aina tämäkään ei auta. Silloin apu voi löytyä botuliinipistoksista, eli tutummin Botoxista.

Tullinsuussa työskentelevä erikoishammaslääkäri Olli Norppa (EHL, kliininen hammashoito: protetiikka ja purentafysiologia) kertoo, että Botoxilla voidaan laukaista erityisesti akuutteja kiputiloja ja näin katkaista mahdollisesti kehittyvässä oleva pitkittyvä kipukierre.

“Botuliinipistosten avulla saadaan puremalihasten lihaskrampit pois noin 2–6 kk ajaksi. Neurotoksiini estää hermoimpulssin kulkemisen lihakseen ja vaikuttaa myös tulehduksen välittäjäaineisiin poistaen samalla kipua. Hoito on asianmukaisesti toteutettuna erittäin toimiva – kasvojen rentouttamisen myötä lihasjumit eivät enää hallitse arkea.”

Puremalihasten Botox-hoidot tehdään usein sarjahoitona (1–3 käyntiä), jonka jälkeen pidetään kuuden kuukauden tauko. Botox-injektiot puremalihaksiin ovat turvallisia ja yleisesti hyvin siedettyjä.

Botoxia voidaan käyttää myös taustaltaan epätyypillisen kasvokivun hoidossa sulkemaan pois puremalihasperäiset syyt. 

Hoito ei sovi raskaana oleville eikä imettäjille. Hoito ei myöskään sovi vakavista lihassairauksista kärsiville potilaille. Hoitoa tehdään yli 16-vuotiaille.

Miten edetä?

Olli Norppa suorittaa botuliinipistoshoitoja Tampereella Tullinsuussa.

Varaa aika konsultaatiokäynnille, jossa käydään yksilöllisesti läpi botuliinitoksiinihoidon soveltuvuus sinulle: www.tullinsuu.com tai 03 3124 6600.