Hammasimplanteilla voidaan korvata yksi tai useampi hammas tai jopa kokonaan hampaaton leuka. Implantti on yleensä titaanista valmistettu keinojuuri, joka kiinnitetään leukaluuhun. Se mukautuu ja kiinnittyy ympäröivään luuhun muutamassa kuukaudessa. Implantteihin voi kiinnittää esimerkiksi kruunuja, siltoja tai irtoproteeseja.

Hammaslääkärikeskuksissamme implanttileikkaukset tehdään omassa leikkaussalissa useimmiten paikallispuudutuksessa, mutta potilaan toivomuksesta leikkaus voidaan tehdään myös nukutuksessa. Tällöin leikkaukseen osallistuu erikoishammaslääkärin lisäksi myös anestesiologian erikoislääkäri.

Tullinhammas - Hammasimplantti

Hammasimplanttien on tarkoitus pysyä suussa pysyvästi. Sen vuoksi ei ole yhdentekevää, minkälaisia osia leukaluuhun istutetaan. Käyttämämme Straumannin hammasimplantit ovat tieteellisesti tutkittuja ja korkeatasoista laatua. Valmistaja antaa niille kattavan takuun.

Asiakkaat ovat erittäin tyytyväisiä implanttihoitoihin, koska implantti vastaa käyttömukavuudeltaan lähes omaa hammasta.

Hammaslääkärikeskus Tullinsuun suu- ja leukakirurgian palveluihin kuuluvat:

 • keinojuuri- eli implanttikirurgia
 • viisaudenhampaan poistot
 • leukakystien poistot
 • ortognaattinen kirurgia
 • resektiot eli hampaan juurenpään leikkaukset
 • leikkaukselliset hampaanpoistot
 • ikenien muotoilu proteettista työtä varten
 • ikenien liikakasvujen poistot
 • suun limakalvosairauksien hoito
 • papilloomavirusten aiheuttamien muutosten diagnosointi
 • suusyövän diagnosointi
 • suupolteoireyhtymän hoito
 • karttakielen hoito
 • punajäkälätaudin hoito
 • leukoplakian hoito
 • mucoselen hoito
Hampaan poisto

Hampaan poiston yleisimmät syyt ovat pitkälle edennyt reikiintyminen, pitkälle edennyt kiinnityskudoksen tulehdus eli parodontiitti tai oikomishoito. Syynä voi olla myös viisaudenhampaan jääminen osittain tai kokonaan puhkeamatta tai hampaan vaurioituminen tapaturman seurauksena. Usein hampaan poistoon lähdetään vasta, kun muita vaihtoehtoja ei ole käytettävissä.

Hammas voidaan poistaa tavanomaisesti tai tarvittaessa leikkauksellisesti. Tavanomaisessa poistossa hammas irrotetaan poistoinstrumenteilla sitä ympäröivästä kiinnityskudoksesta. Jos hammas tai sen juuri sijaitsee luun sisällä tai limakalvon alla siten, ettei sitä voida poistaa tavanomaisesti, hammas poistetaan leikkauksellisesti, yleensä paikallispuudutuksessa. Hampaan poisto on täysin kivutonta hyvän puuduttamisen jälkeen. Poistettu hammas voidaan korvata keinojuurella eli implantilla tai siltarakenteilla.

Hammasimplantit

Implanteilla voidaan korvata yksi tai useampi hammas tai jopa kokonaan hampaaton leuka. Hammasimplantti on leukaluuhun kiinnitettävä, yleensä titaanista valmistettu keinojuuri. Se mukautuu ja kiinnittyy ympäröivään leukaluuhun muutamassa kuukaudessa. Implantteihin voi kiinnittää esimerkiksi kruunuja, siltoja tai irtoproteeseja.

Hammaslääkärikeskuksissamme implanttileikkaukset tehdään omassa leikkaussalissa. Leikkaukset tehdään useimmiten paikallispuudutuksessa, mutta potilaan toivomuksesta leikkaus voidaan tehdään myös nukutuksessa. Tällöin leikkaukseen osallistuu erikoishammaslääkärin lisäksi myös anestesiologian erikoislääkäri.

Käytämme korkeatasoisia hammasimplantteja, joille valmistaja antaa kattavan takuun. Hammasimplanttien on tarkoitus pysyä suussa pysyvästi ja sen vuoksi ei ole yhdentekevää, minkälaisia osia leukaluuhun istutetaan.

Limakalvosairaudet

Suu- ja leukakirurgi tutkii ja hoitaa suun limakalvosairauksia.

Suun limakalvoilla voi esiintyä monenlaisia muutoksia; ne voivat olla vaaleita tai punaisia, tasaisia tai pullottavia, kivuliaita tai kivuttomia. Joskus ne ilmestyvät suun limakalvolle hitaasti, joskus nopeasti. Myös leukaluussa voidaan havaita normaalista poikkeavia löydöksiä esim. sattumalöydöksenä röntgenkuvissa. Usein kokenut hammaslääkäri voi jo kliinisen kuvan perusteella tunnistaa muutoksen, mutta useimmista pitempään suussa esiintyvistä muutoksista kannattaa ottaa koepala diagnoosin varmistamiseksi.

Jos limakalvomuutos on pieni, se yleensä poistetaan kirurgisesti kokonaan paikallispuudutuksessa ja laitetaan koko muutos näytteeksi tutkimusta varten. Jos muutos on laaja, siitä otetaan ensin pieni koepala sopivasta reunasta, jolloin koepalaan tulee vertailun vuoksi mukaan myös tervettä limakalvoa. Diagnoosin varmistuttua päätetään hoitolinjat. Joskus riittää pelkkä seuranta, joskus taas muutos voidaan kirurgisesti paikallispuudutuksessa poistaa.

Tarvittaessa potilas saa Tullinsuusta lähetteen sairaalaan jatkohoitoon.

Miksi käytämme Straumannia?

Tullinsuun ja Uusisuun käyttämät hammasimplantit ovat Straumannin korkeatasoista laatua ja valmistaja antaa tuotteilleen kattavan takuun. Hammasimplanteilla on elinikäinen takuu ja proteettisten tuotteiden kattava takuu vaihtelee materiaaleista riippuen.

Sveitsiläinen Straumann on johtava hammasimplanttien toimittaja, joka tunnetaan tieteelliseen näyttöön perustuvista innovaatioista ja laadusta. Straumannin tuotteet ovat yksi parhaiten dokumentoiduista implanttijärjestelmistä. Niistä on tehty yli 35 vuoden ajan laajamittaista tieteellistä ja kliinisesti todennettua tutkimusta. Lisäksi niistä tehdään vuosittain yli 100 tieteellistä julkaisua.

Lisätietoa implanttihoidoista löydät Straumannin potilassivustolta.

Straumann - Simply doing more -logo